Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТЗа да се понижат цените, Организацията на страните

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТЗа да се понижат цените, Организацията на страните
Коментари Харесай

Байдън призовава ОПЕК да увеличи производството и да понижи цените на петрола

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

За да се намалят цените, Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) би трябвало да откаже да понижи производството на нефт, откакто международната стопанска система се възвърне. Това разгласи в сряда президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, говорейки в Белия дом.

Според него Съединените щати „ дадоха ясно да се разбере на ОПЕК, огромните страни експортьорки на нефт, че пониженията на производството, направени по време на пандемията, би трябвало да се извърнат с възобновяване на международната стопанска система за намаление на цените за потребителите “.

„ Искам да съм сигурен, че нищо няма да попречи на спада в цените на петрола, което ще докара до по -ниски цени за потребителите “, акцентира президентът. Както означи Байдън, спадът на цените на петрола към момента не понижава цените на дребно на бензина за множеството американци. „ Това не е това, което човек би очаквал на конкурентния пазар “, оплака се президентът. Според него държавното управление на Съединени американски щати ще " употребява всички налични средства за наблюдаване на обстановката " към цените на бензина в страната и " ще потисне всевъзможни противозаконни дейности, свързани с растежа им ".

„ Предприемаме дейности за справяне с казуса с цените на бензина. Цените на бензина са по -ниски през днешния ден, в сравнение с при започване на това десетилетие, само че те към момента са задоволително високи, с цел да лимитират работещите фамилии [в САЩ] ”, добави Байдън, твърдейки, че няма желание да покачва налозите върху бензина.
Говорителят на Белия дом Джен Псаки съобщи в сряда, че Съединени американски щати се ангажират с дълготрайни съвещания с ОПЕК, с цел да засилят производството на нефт в международен мащаб, с цел да се опълчват на покачващите се цени.

Според Белия дом, съгласно решението на ОПЕК + от 18 юли, „ просто не е задоволително “ по време на „ сериозен миг в световното възобновяване “. На среща на 18 юли страните от ОПЕК + се съгласиха да удължат съглашението за понижаване на добива на нефт до края на 2022 година, а също по този начин взеха решение да усилят производството с 400 хиляди барела дневно всеки месец от август, до момента в който съкращенията бъдат изцяло лимитирани. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР